Mus jest absolutnie obłędnie pyszny. Podałam z dodatkiem frużeliny (przepis również z bloga) wiśniowej i jagody amerykańskiej, a posypałam kawałeczkami chałwy nadającej deserowi słodkiej chrupkości.
Składniki:
150 g chałwy waniliowej
150 g jogurtu greckiego
200 ml śmietany kremówki
owoce wg uznania
resztki chałwy do posypania
Przygotowanie:
- chałwę zmiksować z jogurtem greckim przy pomocy ręcznego blendera (żyrafy)
- śmietanę kremówkę ubić na sztywno, następnie wymieszać z przygotowaną chałwą
- podałam z frużeliną wiśniową i jagodami. Na koniec posypałam resztkami chałwy
SMACZNEGO !
Uwagi: słodkość deseru jest dość umiarkowa, chałwa sama w sobie jest bardzo słodka. Jeśli preferujesz zdecydowanie bardzo słodkie desery dodaj do deseru 1 łyżkę cukru pudru lub zmiksuj większą ilość chałwy
2 komentarzy
Uwielbiam chałwę! Jestem przekonana, że ten deserek mi posmakuje! Koniecznie muszę go przygotować.
OdpowiedzUsuńDla miłośników chałwy wprost wymarzony, polecam!
UsuńDziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!