Deser jogurtowy z nutellą i truskawkami

Lekki, pyszny deser jogurtowy — do przygotowania w kilka chwil. Sam jogurt z sezonowymi owocami jagodowymi to doskonały deser, a z dodatkiem domowej nutelli to już prawdziwy, aksamitny krem — i poezja smaku. Orzechowa słodycz z truskawkami i borówką amerykańską, to musisz koniecznie wypróbować! Polecam!

Składniki na 3 porcje:

  • 500 g jogurtu greckiego
  • 2 łyżki nutelli z przepisu
  • 3 łyżki ksylitolu/cukru
  • wanilia (u mnie z młynka)
  • ciasteczka
  • sezonowe owoce: truskawki i borówka

Wykonanie:

  • jogurt rozłóż do 2 miseczek. Zawartość pierwszej miseczki wymieszaj z cukrem pudrem lub zmielonym ksylitolem i wanilią. Do drugiej miseczki dodaj nutellę i resztę cukru. Przygotuj owoce
  • na dno pucharków (słoiczków) nałóż połamane ciasteczka i ułóż naprzemiennie lub w 2 warstwach przygotowany jogurt i owoce. Podawać schłodzony w lodówce udekorowany truskawkami i jagodami

SMACZNEGO! 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *