Pyszne, aromatyczne ciasto z truskawkami i mango. Miฤciutkie, puszyste i nie ma opcji, ลผe siฤ nie uda. ลwietne do koszyka piknikowego, do zabrania na plaลผฤ, do popoลudniowej kawki.
Skลadniki:
- 260 g mฤ ki orkiszowej jasnej
- 60 g wiรณrkรณw kokosowych
- 150 g cukru/ksylitolu
- 4 jaja M
- 200 g masลa
- 2 ลyลผeczki proszku do pieczenia
- 2 ลyลผeczki cukru waniliowego
- 400 g truskawek
- 400 g mango
Wykonanie:
- truskawki umyฤ, odszypuลkowaฤ. Mango odkroiฤ od pestki, miฤ ลผsz pokroiฤ na mniejsze kawaลki
- mฤ kฤ wymieszaฤ z proszkiem do pieczenia i wiรณrkami kokosowymi
- miฤkkie masลo utrzeฤ ze zmielonym ksylitolem/cukrem na biaลy puch, nastฤpnie caลy czas miksujฤ c dodawaฤ po 1 jajku. Na koลcu na maลych obrotach miksera wmieszaฤ mฤ kฤ
- ciasto wyลoลผyฤ na blaszkฤ wyลoลผonฤ papierem do pieczenia, wyrรณwnaฤ szpatuลkฤ . Na cieลcie rozลoลผyฤ owoce, delikatnie wciskajฤ c je do ciasta
- piec w 180`C 40-45 minut, do suchego patyczka
- przed podaniem posypaฤ cukrem pudrem
SMACZNEGO!
Na moim blogu gotuje dla Was juลผ od 8 lat. Uwielbiam dzieliฤ siฤ moimi domowymi przepisami, ktรณre smakujฤ mojej rodzinie. Koniecznie daj znaฤ, jak smakowaลy Ci moje przepisy w komentarzach ๐