Mini beziki sฤ bardzo proste do przygotowania, a majฤ wiele zastosowaล, przy okazji wykorzystasz biaลka. Solo do kawy smakujฤ wyลmienicie, moลผesz je przeลoลผyฤ ulubionym krem, wykorzystaฤ do dekoracji tortu. Latem to niezastฤ piony element owocowych deserรณw i dodatek do bitej ลmietany.
Skลadniki:
- 2 biaลka
- 100 g drobnego cukru
- szczypta soli
- 1 pลaska ลyลผeczka mฤ ki ziemniaczanej
Przygotowanie:
- biaลka ubiฤ z solฤ na sztywnฤ pianฤ i powoli ลyลผka po ลyลผce dodawaฤ cukier. Ubijamy do powstania gฤstej, lลniฤ cej piany. Na koniec wmieszaฤ mฤ kฤ ziemniaczanฤ
- ubite biaลka przeลoลผyฤ do rฤkawa cukierniczego lub szprycy z ozdobnฤ koลcรณwkฤ
- wyciskaฤ bezy o dowolnych ksztaลtach na duลผฤ blachฤ z piekarnika wyลoลผonฤ papierem do pieczeniaย
- piec w 110*C przez 60 minut. Po upieczeniu uchyliฤ lekko drzwiczki piekarnika i pozostawiฤ bezy do caลkowitego ostygniฤcia najlepiej na caลฤ noc
- przechowywaฤ w szczelnie zamkniฤtym szklanym lub metalowym pojemniku
SMACZNEGO!
Na moim blogu gotuje dla Was juลผ od 8 lat. Uwielbiam dzieliฤ siฤ moimi domowymi przepisami, ktรณre smakujฤ mojej rodzinie. Koniecznie daj znaฤ, jak smakowaลy Ci moje przepisy w komentarzach ๐