Lato to czas magazynowania przez nasz organizm witamin i minerałów. Trzeba to wykorzystać. Przygotowując poranny koktaj, zamiast wody użyj arbuza.
Jest super zdrowy, wiecej przeczytasz tutaj. Świetnie smakuje, nawadnia, dodatkowo uzupełni niedobór elektrolitów. Dla koloru i smaku dorzuciłam garstkę mrożonych malin. Pycha!
2 kawałki arbuza
1 szklanka truskawek
garstka malin
1 banan
plasterek imbiru
1 łyżka oleju kokosowego
Wykonanie:
- arbuz pozbawić skóry (pestek nie musisz usuwać - to samo zdrowie, poza tym blender sobie z nimi poradzi), pokroić w cząstki. Truskawki odszypułkować
- wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować do pożądanej konsystencji
6 komentarzy
Wygląda bardzo apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuń-:)
UsuńŚwietna sprawa na upalne lato
OdpowiedzUsuńArbuz jest idealny:)
Usuńfajne szklanaki
OdpowiedzUsuńDziękuję, bardzo je lubię:)
UsuńDziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!