poniedziałek, 8 kwietnia 2019

Pesto ze szpinaku i awokado



Zielono i wiosenne - pesto ze szpinakiu i awokado z dodatkiem orzechów włoskich jest zdrowe i pyszne.
Warto je przygotować, bo jest uniwersalne, a zrobisz je migiem. Samo lub w połączeniu z białym serkiem to super smarowidło na kanapki, a z makaronem błyskawiczny obiad.
Polecam!


Składniki:

250 g mrożonego szpinaku
1/2 awokado
1 ząbek czosnku
1/2 szklanki orzechów włoskich
3 łyżki oleju
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz
parmezan

Przygotowanie:

  • szpinak ułożyć na sitku i zostawić do rozmrożenia. Odcisnąć nadmiar wody
  • wszystkie składniki i przyprawy umieścić w rozdrabniaczu i zmiksować. Gdyby masa była za gęsta dodać wody z obciekniętego szpinaku
  • przechowywać w lodówce w słoiczku z nakrętką do kilku dni i zużywać w miarę potrzeby
                                                                SMACZNEGO !          
                                                

0 komentarzy

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Komentarze bardzo mnie motywują:) Pozdrawiam!