Zielono i wiosenne - pesto ze szpinakiu i awokado z dodatkiem orzechów włoskich jest zdrowe i pyszne.
Warto je przygotować, bo jest uniwersalne, a zrobisz je migiem. Samo lub w połączeniu z białym serkiem to super smarowidło na kanapki, a z makaronem błyskawiczny obiad.
Polecam!
250 g mrożonego szpinaku
1/2 awokado
1 ząbek czosnku
1/2 szklanki orzechów włoskich
3 łyżki oleju
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz
parmezan
Przygotowanie:
- szpinak ułożyć na sitku i zostawić do rozmrożenia. Odcisnąć nadmiar wody
- wszystkie składniki i przyprawy umieścić w rozdrabniaczu i zmiksować. Gdyby masa była za gęsta dodać wody z obciekniętego szpinaku
- przechowywać w lodówce w słoiczku z nakrętką do kilku dni i zużywać w miarę potrzeby
SMACZNEGO !
0 komentarzy
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!