Warto od czasu do czasu, szczególnie po świątecznym łasuchowaniu poddać się detoksowi. Możesz tego dokonać, pijąc zielone koktajle. Duża dawka chlorofilu z zielonych warzyw świetnie oczyści organizm z nagromadzonych toksyn, dotleni krew, doda energii i zadziała odchudzająco.

Potrzebne będą zielone warzywa, ulubione owoce i woda. Użyłam liści jarmużu i ananasa, który dodatkowo przyspiesza metabolizm, bo to genialny spalacz tłuszczu.

Składniki na 2 porcje:

  • kilka liści jarmużu
  • 1/4 ananasa
  • kawałek świeżego imbiru
  • 1 szklanka wody mineralnej
  • 1 łyżka soku z cytryny lub limonki — opcjonalnie

Wykonanie:

Składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować. Wypić bezpośrednio po przygotowaniu.

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *