Warto od czasu do czasu, szczególnie po świątecznym łasuchowaniu poddać się detoksowi. Możesz tego dokonać, pijąc zielone koktajle. Duża dawka chlorofilu z zielonych warzyw świetnie oczyści organizm z nagromadzonych toksyn, dotleni krew, doda energii i zadziała odchudzająco.
Potrzebne będą zielone warzywa, ulubione owoce i woda. Użyłam liści jarmużu i ananasa, który dodatkowo przyspiesza metabolizm, bo to genialny spalacz tłuszczu.
Składniki na 2 porcje:
- kilka liści jarmużu
- 1/4 ananasa
- kawałek świeżego imbiru
- 1 szklanka wody mineralnej
- 1 łyżka soku z cytryny lub limonki — opcjonalnie
Wykonanie:
Składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować. Wypić bezpośrednio po przygotowaniu.
SMACZNEGO!
Na moim blogu gotuje dla Was już od 8 lat. Uwielbiam dzielić się moimi domowymi przepisami, które smakują mojej rodzinie. Koniecznie daj znać, jak smakowały Ci moje przepisy w komentarzach 🙂