Jarmuż można wykorzystać na wiele sposobów, ale w stanie surowym to prawdziwa odżywcza petarda. Dlatego, by maksymalnie wykorzystać to super zdrowe warzywo i całą jego moc, warto pić zielone koktajle z jego udziałem. Nie każdemu jarmuż smakuje, ale wariant w połączeniu z mango posmakuje każdemu. Koktajl jest pyszny i ma cudowną aksamitną konsystencję.
Polecam, to prawdziwa bomba antyoksydacyjna!
Składniki:
- 2 szklanki liści obranego jarmużu
- 1/2 mango
- 1 banan
- 1 gruszka
- 1 szklanka wody mineralnej
- 2 cm kawałek imbiru
- 2 plasterki mrożonej cytryny — opcjonalnie
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
Wykonanie:
- obrać, pokroić owoce na mniejsze kawałki
- zblendować do pożądanej konsystencji
- wypić natychmiast po przygotowaniu
SMACZNEGO!
Na moim blogu gotuje dla Was już od 8 lat. Uwielbiam dzielić się moimi domowymi przepisami, które smakują mojej rodzinie. Koniecznie daj znać, jak smakowały Ci moje przepisy w komentarzach 🙂