Do przygotowania pasztetu z grochu od razu namoczyลam wiฤcej strฤ
czkรณw z myลlฤ
o przygotowaniu kotlecikรณw z grochu. To byล bardzo dobry pomysล. Kotleciki sฤ
nie tylko zdrowe, ale syte, bardzo poลผywne, niezwykle delikatne i super smaczne. By nie byลy nudne, podkolorowaลam kotleciki dodatkiem szpinaku.
Podane z surรณwkฤ
z czerwonej kapusty stanowiฤ
smaczny, zdrowy posiลek nie tylko dla wegetarian. Mรณj miฤsoลผerca poprosiล o dokลadkฤ, a to chyba najlepsza dla nich rekomendacja. Przygotowujฤ
c dania z udziaลem roลlin strฤ
czkowych, zadbasz o zdrowie caลej rodziny.
Skลadniki:
- 300 g purรฉe z grochu
- 150 g szpinaku
- 1 jajko
- 1 cebula
- 1 zฤ bek czosnku
- sรณl, pieprz
- olej
- gaลka muszkatoลowa
- majeranek, imbir
- papryka w proszku โ sลodka i ostra
- buลka tarta
Wykonanie:
- przygotuj purรฉe
- pokrojonฤ w drobnฤ kosteczkฤ cebulฤ i czosnek zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj opลukany i odwirowany szpinak i duล, aลผ szpinak zmniejszy objฤtoลฤ
- poลฤ cz purรฉe grochowe z zawartoลciฤ patelni, dodaj jajko i przyprawy. Wymieszaj
- zwilลผonymi dลoลmi formuj kotleciki, obtaczaj w buลce tartej i smaลผ na rozgrzanym oleju, po kilka minut z obydwu stron
- podaลam z surรณwkฤ z czerwonej kapusty
SMACZNEGO!
Na moim blogu gotuje dla Was juลผ od 8 lat. Uwielbiam dzieliฤ siฤ moimi domowymi przepisami, ktรณre smakujฤ mojej rodzinie. Koniecznie daj znaฤ, jak smakowaลy Ci moje przepisy w komentarzach ๐