Pastฤ kanapkowฤ
z pieczonej dyni wyczarujesz w kilka chwil. Sezon dyniowy w peลni, zatem pieczonej dyni pewnie nie tylko u mnie dostatek. Do przygotowania zupy, droลผdลผรณwek lub chlebka dyniowego ciฤลผko wycyrklowaฤ idealnฤ
iloลฤ dyni, zawsze zostajฤ
resztki, z ktรณrymi nie wiadomo co zrobiฤ. Wystarczy pudeลeczko serka lub creme fraiche i domowe smarowidลo gotowe.
ลwietna, jesienna alternatywa dla nieลmiertelnej pasty z makreli lub jajek. Syci, poprawia nastrรณj i przywoลuje sลoลce. Jeลli lubisz dyniowe dodatki i szukasz urozmaicenia, zapraszam rรณwnieลผ naย maseลko dynioweย iย smalczyk dyniowy.
Skลadniki:
- purรฉe z dyni โ iloลฤ dowolna
- serek โ iloลฤ dowolna
- sรณl, pieprz โ na wytrawnie
- zielenina, np. szczypiorek
- miรณd, cynamon โ na sลodko
Wykonanie:
- purรฉe z dyni wymieszaฤ z serkiem i dodatkami. Przed podaniem schลodziฤ w lodรณwce. Podaลam z chlebem upieczonym z dodatkiem sera pleลniowego. Byลo pysznie. Takลผe dodatek ostrego sera pleลniowego lub innego ulubionego zdecydowanie podniesie walory smakowe pasty
SMACZNEGO!
Na moim blogu gotuje dla Was juลผ od 8 lat. Uwielbiam dzieliฤ siฤ moimi domowymi przepisami, ktรณre smakujฤ mojej rodzinie. Koniecznie daj znaฤ, jak smakowaลy Ci moje przepisy w komentarzach ๐