Kanapkฤ z takฤ
pastฤ
kaลผdy zje z przyjemnoลciฤ
, nawet najwiฤkszy niejadek. Ze ลwieลผym chlebem z wลasnego wypieku smakuje rewelacyjnie.
Pasta skลada siฤ wลaลciwie z dwรณch skลadnikรณw: serka Philadelphia i ลledzia w pomidorach z puszki. Jeลli nie liczyฤ szczypiorku na posypkฤ to trzy skลadniki. Wystarczy uruchomiฤ lodรณwkowe rezerwy, bo w lodรณwce na dnie szuflady zawsze leลผฤ
dyลผurne konserwy โ pewnie nie tylko u mnie โ jak nie makrela to ลledลบ albo szprotka w pomidorach.
Skลadniki:
- 1 biaลy serek Philadelphia- 175 g
- 1 puszka ลledzia w pomidorach – 200 g
- szczypiorek
Wykonanie:
- Serek z opakowania przeลoลผyฤ do miseczki.
- Wyลowiฤ ลledzia z konserwy, doลoลผyฤ do serka i rozgnieลฤ widelcem na jednolitฤ masฤ. Nie zuลผywaฤ do pasty caลego sosu pomidorowego, gdyลผ pasta bฤdzie wรณwczas za rzadka.
- Moลผna schลodziฤ przed podaniem. Posmarowaฤ kromki pieczywa, posypaฤ szczypiorkiem Smacznego!
Uwagi:
Uลผycie serka Philadelphia, ktรณry jest niezwykle kremowy i smacznej konserwy ลledziowej jest gwarantem super smaku tej pasty. Prรณbowaลam z innymi kremowymi serkami, niestety to nie byลo juลผ to samo.
Na moim blogu gotuje dla Was juลผ od 8 lat. Uwielbiam dzieliฤ siฤ moimi domowymi przepisami, ktรณre smakujฤ mojej rodzinie. Koniecznie daj znaฤ, jak smakowaลy Ci moje przepisy w komentarzach ๐