Kanapkฤ™ z takฤ… pastฤ… kaลผdy zje z przyjemnoล›ciฤ…, nawet najwiฤ™kszy niejadek. Ze ล›wieลผym chlebem z wล‚asnego wypieku smakuje rewelacyjnie.

Pasta skล‚ada siฤ™ wล‚aล›ciwie z dwรณch skล‚adnikรณw: serka Philadelphia i ล›ledzia w pomidorach z puszki. Jeล›li nie liczyฤ‡ szczypiorku na posypkฤ™ to trzy skล‚adniki. Wystarczy uruchomiฤ‡ lodรณwkowe rezerwy, bo w lodรณwce na dnie szuflady zawsze leลผฤ… dyลผurne konserwy โ€” pewnie nie tylko u mnie โ€” jak nie makrela to ล›ledลบ albo szprotka w pomidorach.

Skล‚adniki:

  • 1 biaล‚y serek Philadelphia- 175 g
  • 1 puszka ล›ledzia w pomidorach – 200 g
  • szczypiorek

Wykonanie:

  • Serek z opakowania przeล‚oลผyฤ‡ do miseczki.
  • Wyล‚owiฤ‡ ล›ledzia z konserwy, doล‚oลผyฤ‡ do serka i rozgnieล›ฤ‡ widelcem na jednolitฤ… masฤ™. Nie zuลผywaฤ‡ do pasty caล‚ego sosu pomidorowego, gdyลผ pasta bฤ™dzie wรณwczas za rzadka.
  • Moลผna schล‚odziฤ‡ przed podaniem. Posmarowaฤ‡ kromki pieczywa, posypaฤ‡ szczypiorkiem Smacznego!

Uwagi:
Uลผycie serka Philadelphia, ktรณry jest niezwykle kremowy i smacznej konserwy ล›ledziowej jest gwarantem super smaku tej pasty. Prรณbowaล‚am z innymi kremowymi serkami, niestety to nie byล‚o juลผ to samo.

Dodaj komentarz

Twรณj adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola sฤ… oznaczone *